Recycled PVC

Gerecycleerde PVC-kaart

Gerecycled PVC is een afgedankt PVC-product, of halffabrikaat, dat uit het afval wordt gehaald voor gebruik in een nieuw product; het verwerken van afval wordt meegerekend op voorwaarde dat het niet opnieuw kan worden gebruikt in hetzelfde proces dat het afval heeft voortgebracht.”

Waarom PVC recyclen?

  • PVC is zeer geschikt voor recycling vanwege zijn geavanceerde mechanische recyclingeigenschappen.
  • Er zijn grote hoeveelheden recyclebaar PVC-afval beschikbaar.
  • Het gebruik van gerecycled PVC helpt bij het behalen van doelstellingen op het gebied van hulpbronnenefficiëntie en maakt het behoud van natuurlijke hulpbronnen mogelijk.
  • Het gebruik van gerecycled PVC vermindert de uitstoot en het storten.
  • Een kilogram PVC heeft een ecologische voetafdruk van ongeveer 4,1 kilogram CO2. Aangezien de gemiddelde kaart 5,07 gram weegt, is de CO2-voetafdruk van een kaart 21 gram, inclusief het energie- en waterverbruik bij de productie.

*Voor elke kilo gerecycled PVC kan 2 kilo CO2 worden bespaard.

Recycling vermindert de behoefte aan winning (mijnbouw, winning en houtkap), raffinage en verwerking van grondstoffen. Omdat recycling energie bespaart, vermindert het ook de uitstoot van broeikasgassen, wat helpt om de klimaatverandering aan te pakken. Kies een gerecyclede PVC-kaart om het milieu te beschermen en aan de wereld te laten zien dat je om hem geeft.

We ondersteunen %100 duurzame gerecyclede PVC-kaarten, die dezelfde uitstekende afdrukkwaliteit en duurzaamheid bieden als gewone PVC-kaarten, maar de negatieve impact op het milieu aanzienlijk verminderen.

Gerecycleerde PVC-kaarten kunnen worden geproduceerd met contact-, contactloze (RFID) en dual-interfacetechnologieën.